Ökning steg för steg

Havanna har en liten svårighet för ökningar och främst för att länga sig i stegen. Skritten är hyffsad men traven och främst galoppen är väldigt svårt att få henne att sträcka ut stegen i, det är så illa så Mio springer förbi henne om de skulle tävla... Skämt åsido så är det något vi fokuserar på just nu, hon är å andra sida lätt att samla stegen och när hon väl kommit till den punkt i utbildningen där hon ska börja med piaff, passage och andra skolar är jag övertygad om att hon kommer klara det utmärkt!
 
Men vi är inte rikttigt där än :) Och det är inte bara gångartsmässigt utan även vid hoppningen, ett rättuppstående klarar hon jättebra men när det kommer till längdhinder och hon inte hittar en bra avsprångspunkt får hon svårt att stretcha ut över hindret med rivning som resultat, jag säger inte att de inte får riva, hon är ju bara 4 år men det finns ingen anledning till att inte börja ta tag i problemet ;)
 
Så idag tränade vi på ökningar i uppvärmningen och sedan körde vi på med en låg oxer på ca 40 cm men som istället var rätt bred. Från början ca 50 cm och sedan utökade vi snabbt till ca 80 cm, inte direkt som vattenmattan på OS förra året... (Som var ca 4 m)
 
Havanna skötte sig iaf utmärkt och gjorde sitt bästa och så småningom kommer hon orka länga ännu lite mer :)
Samla sig kan hon iaf! Här kan man ju med lite god vilja låtsas att vi gör en piaff med häftigt stora frambensrörelser! ;)
 
Nu ska jag gå och fota lite nya bilder på mina två betestjocka bushästar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blandat   Foto   Havanna   Hästrelaterat   Millano   Personligt